Wednesday, 21 December 2011

13 Disenber 2011 ..:)

13 Disenber 2011.. merupakan tarikh yang cukup bermakna buat.. Jika di pahat dipokok agak-agaknya adakah ukiran itu akan kekal? adakah ukiran itu masih sama bentuknya tanpa diusik? adakah ukiran itu masih utuh di situ? em...tepuk dada tanya selera..:)
Sebenarnya tarikh itu merupakan tarikh dimana kami batch form 5 terpaksa berpisah utk mencari haluan masing-masing..terasa pahit dan susah utk melepaskan persahabatan ini namun... aku percaya dengan kuasa tuhan yang akan mempertemukan kami kembali pada suatu hari nanti..insyaallah..
mungkin kenangan kami sewaktu kami bersama tidak banyak, namun berbekalkan kenangan yang sikit inilah kami akan lebih menghargai dan terus terpahat dalam ingatan kami..moga2 persahabatan ini terus kekal hingga ke syurga..


Moga kalian terus cemerlang di dunia mahupun di akhirat..Insyaallah panjang umur kita akan bertemu lagi.. Perpisahan ini bukanlah perpisahan utk selama-lamanya tapi....menjadi pertemuan kita yang selanjutnya..Friend till Jannah..insyaallah..:)
..Daripada 'Amru bin al-'Ash r.a bahawa Rasulullah SAW bersabda kepadanya yang bermaksud : " Tidakkah engkau ketahui bahawa Islam itu meruntuhkan apa yang ada sebelumnya, hijrah menghapuskan apa yang ada sebelumnya dan sesungguhnya haji itu menghapuskan apa yang ada sebelumnya?"( Riwayat Muslim)..Diriwayatkan daripada Kaab bin Iyadh r.a katanya: Aku mendengar Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya setiap umat itu ada ujiannya dan ujian umatku adalah harta kekayaan. " (Hadis riwayat Imam Tirmizi)..

Dia's Memory

Cute Polka Dotted Magenta Bow Tie Ribbon