Monday, 26 December 2011

My Biggest Wish...:)

Assalamualaikum wkt..
Tiba-tiba pula hati ini terdetik utk menyampaikan hasrat ku di blog ini.. Tiada kata yang dapat ku gambarkan. apabila diri ini sendiri dpt gembirakan ummi dan abi dgn kejayaan ku.. Mungkin buat masa ini aku hanya perlu berserah segala-galanya kepada allah.. Kerana sebelum keputusan SPM keluar..aku hanya perlu berharap dan bertawakkal kpd allah.. Bersabarlah adi..Insyaallah..
Kata-kata ini pernah kau lemparkan bagi menyedarkan dirimu.. Di saat kau kelukaan hayatilah ayat ini agar kau  sentiasa tenang..
" Janganlah kau bersedih wahai diriku.. Bersenang-senanglah dgn kejayaan mereka dahulu.. Insyaallah kejayaan mu pasti akan menyusul di kemudian hari.. Bersabarlah..hanya waktu sahaja yang akan menentukannya..  :) Berdoalah kpd allah mg2 urusan mu dipermudahkan.. Aaminn. "
..Daripada 'Amru bin al-'Ash r.a bahawa Rasulullah SAW bersabda kepadanya yang bermaksud : " Tidakkah engkau ketahui bahawa Islam itu meruntuhkan apa yang ada sebelumnya, hijrah menghapuskan apa yang ada sebelumnya dan sesungguhnya haji itu menghapuskan apa yang ada sebelumnya?"( Riwayat Muslim)..Diriwayatkan daripada Kaab bin Iyadh r.a katanya: Aku mendengar Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya setiap umat itu ada ujiannya dan ujian umatku adalah harta kekayaan. " (Hadis riwayat Imam Tirmizi)..

Dia's Memory

Cute Polka Dotted Magenta Bow Tie Ribbon