Friday, 30 December 2011

2012..S T A M..

2012 I'm coming.... Azam? Tahun ni ana lebih menumpukan kpd ibadah ana..ana fikir adalah lebih baik jika ana cuba utk sempurnakan ibadah ana sendiri..itulah yg lebih baik..kerana bg ana perwatakan seseorg itu adlh berdasarkan ibadahnya..tamsilnya..jika kita berazam hendak jd baik..maknanya dr segi akhlak kita mesti jg,dr segi ibadahnya kita harus titik beratkan terlalu byk sebenarnya..Jadi ana fikir ibadah itu sendiri mencerminkan seseorang..Seperti dlm solat juga.Sesungguhnya solat itu mencegah kita dr melakukan kemungkaran..ana harap ana dpt menyempunakan lg ibadah ana..kalau boleh ana akan cuba perbaiki kelemahan dan kekurangan yg ada..agar ana dpt lkukan ibadah lebih baik dan sempurna.. Harap2 muslim diluar sana juga akan terus berusaha utk perbaiki ibadah kita..terutamanya SOLAT..Insyaallah..


Insyaallah..ana akan bt sehabis baik utk STAM nti..doa2 kan lah ana dpt bt yg terbaik..kerana inilah harapan ana..Tapi x lupa jg bt shbt2 ana..agar mereka juga dpt bt yg terbaik utk STAM nti..Semestinya kita student Smataf mampu bt yg terbaik..yup betul tu..:)
Tiada apa yg di dunia ini mustahil utk kita lakukan..cuma kita sendiri yg jadikan ianya menjadi mustahil..
Ingat segala-galanya bermula dr Allah..minta sahajalah kpdnya..Agar kita dipermudahkan urusan aamin..
"be the best, beat the rest" ..:) Good Luck !

Alhamdulillah..

Syukur kepada Allah kerana akhirnya urusan ana kian selesai..Alhamdulillah..Syukur kerana urusan ana dipermudahkan Allah..

"Moga2 ummi dan abi juga dipermudahkan urusan mereka..aamin..:) Hari ni best sgt sbb ana dpt bt sesuatu yg blh hilangkan kebosanan ana..yelah hari2 dok terperap dlm rumah..boring jugak kan..Rindu pulak dekat kawan2..apa agaknya khabar mereka kan.mg2 kita dpt berjumpa di kulliah nti,,insyaallah..
Dan harap2 waktu STAM nti ana dpt buat yg terbaik..Insyaallah..Allahumma Yassir Wala Tu'assir..:) "
..Daripada 'Amru bin al-'Ash r.a bahawa Rasulullah SAW bersabda kepadanya yang bermaksud : " Tidakkah engkau ketahui bahawa Islam itu meruntuhkan apa yang ada sebelumnya, hijrah menghapuskan apa yang ada sebelumnya dan sesungguhnya haji itu menghapuskan apa yang ada sebelumnya?"( Riwayat Muslim)..Diriwayatkan daripada Kaab bin Iyadh r.a katanya: Aku mendengar Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya setiap umat itu ada ujiannya dan ujian umatku adalah harta kekayaan. " (Hadis riwayat Imam Tirmizi)..

Dia's Memory

Cute Polka Dotted Magenta Bow Tie Ribbon