Tuesday, 24 January 2012

"Universiti @ Ijazah yg dikejar?"


Jangan di Kejar Universiti itu, Tapi Kejarlah Ijazah..:)

Sungguh mendalam kata2 ini jika dihayati..Ada benarnya ungkapan ini jika kita benar2 mengambil perhatian..:) Ingat harapan kita ialah kita mahu mencapai kejayaan yg cemerlang..tp jika kita salah niat..maka hancurlah kesemuanya..:) Moga2 kita semua terus cemerlang dan dipermudahkan oleh Allah dalam setiap urusan..:) Ameen

2 comments:

  1. semoga ilmu yg diperolehi kita, diiktiraf di dunia dan di akhirat yang pentingnye... =]

    gudluck in whatever you do and have a wonderful day. =]

    ReplyDelete
  2. aamin..:) tiada apa yg lebih bermanfaat selain ilmu yg berguna kpd diri.. Andai ditanya pad diri ini kelak apakah ada disisi hati mu ilmu yg berguna? mk fikirkanlah wahai diriku dan rakan taulan..:) selamat berjuang :)

    ReplyDelete

..Daripada 'Amru bin al-'Ash r.a bahawa Rasulullah SAW bersabda kepadanya yang bermaksud : " Tidakkah engkau ketahui bahawa Islam itu meruntuhkan apa yang ada sebelumnya, hijrah menghapuskan apa yang ada sebelumnya dan sesungguhnya haji itu menghapuskan apa yang ada sebelumnya?"( Riwayat Muslim)..Diriwayatkan daripada Kaab bin Iyadh r.a katanya: Aku mendengar Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya setiap umat itu ada ujiannya dan ujian umatku adalah harta kekayaan. " (Hadis riwayat Imam Tirmizi)..

Dia's Memory

Cute Polka Dotted Magenta Bow Tie Ribbon